Langganan Dropbox Sign API termasuk akses ahli pasukan kepada Dropbox Sign pada web. Dengan akses pengguna akhir, pasukan boleh menghantar permintaan tandatangan menggunakan kekunci API mereka.
Jika anda hanya melaksanakan aliran kerja tandatangan tidak terbenam atau terbenam untuk satu akaun, kami mengesyorkan agar anda memberikan alamat e-mel generik kepada akaun itu, seperti support@, sign@ atau contract@ untuk mengelakkan berkongsi e-mel peribadi anda dalam pemberitahuan e-mel anda dan pada jejak audit untuk permintaan yang bersambung ke akaun tersebut.
Jika anda ingin menukar alamat e-mel pengirim melalui Dropbox Sign API, anda boleh melaksanakan Permintaan Terbenam. Anda boleh menambah alamat e-mel peminta dengan parameter requester_email_address, yang akan menukar alamat e-mel pengirim yang ditunjukkan pada jejak audit anda yang disertakan dalam permintaan tandatangan dan pemberitahuan e-mel.
Menghantar permintaan tandatangan dengan tandatangan tidak terbenam
-
Apabila menghantar permintaan tandatangan dengan tandatangan tidak terbenam daripada akaun berbeza pada pasukan anda, alamat e-mel yang digunakan untuk membalas akan menjadi akaun pengirim yang bersambung dengan Kekunci API.
- Akaun penghantar akan dapat melihat dokumen yang lengkap di hellosign.com.
- Akaun pengirim akan dapat menggunakan templat penjenamaan dan e-mel khusus bagi akaun itu, jika dibenarkan oleh pentadbir.
Menghantar permintaan tandatangan dengan tandatangan terbenam
-
Apabila menghantar permintaan tandatangan dengan tandatangan terbenam daripada akaun yang berbeza pada pasukan anda, alamat e-mel pengirim yang dipaparkan pada jejak audit akan berdasarkan akaun yang bersambung dengan Kekunci API.
-
Apabila anda melaksanakan tandatangan terbenam, anda akan mempunyai kawalan dan fleksibiliti sepenuhnya terhadap keseluruhan proses tandatangan, termasuk menjana dan menghantar pemberitahuan e-mel anda sendiri.
-
Apabila menghantar permintaan tandatangan dengan tandatangan terbenam, semua ahli pasukan boleh menggunakan apl API yang sama atau anda boleh mencipta apl API untuk setiap pengirim.
-
Ahli pasukan yang mempunyai akses API yang ditetapkan dengan peranan Pembangun atau Pentadbir boleh mencipta dan menggunakan kekunci API dan apl API mereka sendiri pada akaun mereka. Semua pengguna dalam pasukan akan berkongsi kuota API yang sama.
Menghantar permintaan tandatangan dengan permintaan terbenam
-
Apabila melaksanakan permintaan terbenam, anda boleh menetapkan alamat e-mel pengirim dengan parameter requester_email_address. Ini akan ditunjukkan dalam pemberitahuan e-mel dan jejak audit dengan aliran kerja tandatangan anda.
-
Nilai alamat e-mel untuk parameter requester_email_address mestilah alamat e-mel yang dikaitkan dengan akaun yang merupakan sebahagian daripada pasukan anda. Jika alamat e-mel itu berada di luar pasukan anda, parameter tersebut akan diabaikan dan akaun yang bersambung dengan kekunci API akan dijadikan akaun lalai.
Menetapkan akaun pasukan dengan langganan Dropbox Sign API.
Pihak pentadbir boleh menghantar jemputan untuk menambah akaun lain ke pasukan. Baca lebih lanjut tentang menjemput ahli pasukan dan peranan pasukan:
Ahli pasukan yang akan menghantar permintaan API perlu mempunyai peranan pembangun atau pentadbir pasukan. Pengguna yang mempunyai peranan ahli tidak mempunyai akses API.
- Selepas pengguna menerima jemputan pasukan, mereka akan ditambah ke pasukan. Pentadbir dalam akaun induk hendaklah berkongsi sebarang templat yang diperlukan dengan ahli lain dalam pasukan.
- Setelah akaun tambahan ditambahkan ke pasukan, semua ahli pasukan mesti pergi ke halaman Integrasi dalam tetapan akaun mereka untuk mendedahkan kekunci API mereka.
- Gunakan kekunci API unik untuk menghantar permintaan daripada akaun pengguna tersebut.
Komen
0 komen
Artikel ditutup untuk komen.